19 AĞUSTOS, CUMA, 2016

Thibault’lar I Raflardaki Yerini Aldı

1937 yılında Thibault’ların yedinci kitabı 1914 Yazı ile Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Roger Martin du Gard’ın, Thibault’lar I’i Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Sekiz kitaptan oluşan Thibault’lar YKY tarafından üç ciltte bir araya getirildi. Birinci ciltte Gri Defter, Yetiştirme Yurdu, Güzel Günler, Hasta Çocuklar ve Sorellina adlı beş roman yer alıyor. Bu nehir romanda 20. Yüzyılın ilk yarısındaki bir Fransız burjuva ailesinin öyküsünü anlatıyor.

Kitapta egoist ve hoyrat bir babanın otoritesi altında parçalanma noktasına gelen bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Bu ortamda tutkulu, isyankar ve idealist küçük Jacques, arkadaşı Daniel de Fontanin’de adeta ruh ikizini bulur, ona büyük bir dostlukla bağlanır. Ne ki birbirlerine yazdıkları mektupların içeriğinin öğrenilmesi büyük bir drama yol açacaktır. Jacques’in ciddi, tutucu ağabeyi Antoine ise bir yandan kardeşine olan sevgisi öte yandan babasına duyduğu saygı arasında kalmıştır, ne yapacağını bilemez, kendini bütün varlığıyla mesleğine, tıbba adar.

Thibault’lar I

Roger Martin du Gard
Çev.: Adnan Cemgil
Yapı Kredi Yayınları
42 TL

0
2533
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle