25 EYLÜL, SALI, 2018

Tasarım Rotaları Başlıyor!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından VitrA sponsorluğunda düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında İstanbul’un dört bir yanında özel Tasarım Rotaları gerçekleşecek.

Mavi sponsorluğunda gerçekleştirilecek Tasarım Rotaları, 26 Eylül Çarşamba günü “Tat Dedektifi ile Sokak Lezzetleri” turu ile başlayacak. Tur kapsamında katılımcılar Tat Dedektifi Sinan Hamamsarılar ile birlikte Beyoğlu’nun sokak lezzetlerini 11.00-14.00 saatleri arasında keşfedecekler. 3 Ekim Çarşamba günü “Boğaz’da Bisiklet Turu” Pedallıyorum ekibi rehberliğinde gerçekleşecek. Bahçeköy’de 09.00’da başlayacak tur, saat 15.00’te Emirgan Korusu’nda bitecek. 12 Ekim Cuma günü 10.00-14.00 saatleri arasında “3 Roman 1 Gezi” turu düzenlecek. Turda katılımcılar Ahmet Ümit eşliğinde, yazarın Beyoğlu’nun En Güzel Abisi, Beyoğlu Rapsodisi ve Elveda Güzel Vatanım romanlarına ilham veren sokakları gezerken, semtin hikâyesini yazardan dinleme şansı yakalayacaklar. Tur Galata Kulesi’nde başlayıp Taksim Meydanı’nda son bulacak. 

13 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek “İstanbul Hanlar Bölgesi” turunda Prof. Dr. Murat Güvenç’in anlatımıyla Tarihi Yarımada’nın zanaat merkezleri ve ortak üretim alanları gezilecek. Eminönü Hamdi Restoran’da 09.30 başlayacak tur, 12.30’da Kapalıçarşı Beyazıt Çıkışı’nda sona erecek. “Göç Eden Tatlar” turu 2 Ekim Salı günü Ebru Baybara Demir ve Inam Alchaib’ın yürütücülüğünde ve UNHCR’ın desteğiyle gerçekleşecek. Turda katılımcılar Studio-X Istanbul’da gezdirilecek ve Sindirim Okulu’nda yemek yemenin antropolojisi hakkında düşünmeye teşvik edilecekler. Ayrıca tur kapsamında lezzetli yemeklerin eşlik ettiği bir sohbet gerçekleştirilecek. 24 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek Müzik Turu’nda katılımcılar Efruz Çakırkaya ve Harun İzer’in anlatımıyla cazın Beyoğlu üzerindeki etkisi ele alınacak. “İstanbul Fenerleri” turunda ise katılımcılar Fenerbahçe Feneri ve Ahırkapı Feneri’nin hikâyesini Ertuğ Uçar’dan dinleyecek. 18 Ekim Perşembe günü 11.00’de Fenerbahçe Feneri’nde başlayacak tur, 15.00’te Ahırkapı Feneri’nde bitecek. 

​Son olarak 25 Ekim Cuma günü Mavi ile Şimdiki İstanbul’da Ustalar tur kapsamında katılımcılar çeşitli alanlardan zanaatkârların, tasarımcıların ve sanatçıların Seyrantepe-Maslak hattındaki atölyeleri ziyaret edilecek.

0
2385
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle