25 MART, CUMARTESİ, 2017

Tarihin İnsanları: Kişilikler ve Tarihin Seyri

Kanadalı tarihçi ve akademisyen Margaret MacMillan farklı dönem ve coğrafyalardan seçtiği isimler üzerinden kurguladığı Tarihin İnsanları, Kolektif Kitap etiketiyle Türkçede yayımlandı.

MacMillan, kişiliklerin tarihin kırılma noktalarındaki rolüne odaklanarak tarihi farklı bir okumaya açıyor. Yazar, politik, ekonomik ve düşünsel tarihin kapsamının duyguları, davranışları, beğenileri ve ön yargıları da içine alacak şekilde genişletildiği günümüzde ister düşünür, ister sanatçı, ister girişimci, ister politik liderler olsun, bireylerin rolünü gözardı edemeyeceğimizi savunuyor.

20. yüzyılın başlarında Albert Einstein atomun yapısını anlamamış olsaydı, İtilaf Devletleri II. Dünya Savaşı’nda atom bombası üretebilir miydi? Ya da 20. yüzyıl tarihini Margaret Thatcher, Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill veya William Lyon Mackenzie King gibi demokratik liderlerin ve hatta Hitler, Mao, Mussolini veya Stalin gibi büyük tiranların oynadığı role bakmadan düzgün bir şekilde yazmamız mümkün müdür?

0
1719
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage