04 AĞUSTOS, SALI, 2015
Taner Ceylan’ın Satyr’i İlk Kez Sergilenecek

Walton Ford

Benvenuto, 2005

watercolor, gouache, pencil, and ink on paper

20 1/4 x 29 3/4 inches, 51.4 x 75.6 cm

Courtesy of Paul Kasmin Gallery 

Taner Ceylan’ın Satyr’i İlk Kez Sergilenecek

François-Xavier Lalanne

Genie de Bellerive (petit), 2007 bronze

overall dims: 69 x 11 1/2 x 11 1/2 inches genie: 10 7/8 x 11 1/2 x 4 3/8 inches 27.5 x 29 x 11 cm

pylone: 57 7/8 x 11 3/5 x 11 3/5 inches 147 x 29.5 x 29.5 cm

Edition 6 of 8 (from an edition of 8 + 4 APs) Courtesy of Paul Kasmin Gallery


Taner Ceylan’ın Satyr’i İlk Kez Sergilenecek

4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek uluslararası güncel ve çağdaş sanat fuarı ARTINTERNATIONAL, sanat dünyasının en önemli galerilerinden Paul Kasmin Gallery’i bir kez daha İstanbul’da ağırlıyor. Hiper gerçekçi resimleriyle dünyaca tanınan Taner Ceylan’ın geçen yılki solo sergisiyle fuarın en çok ilgi gören galerilerinden birine dönüşen Paul Kasmin Gallery, Ceylan’ın “Golden Age/Altın Çağ” serisinden son çalışması Satyr II’nin dünya gösterimini ilk kez ARTINTERNATIONAL’da yapıyor.

Taner Ceylan’ın 2013 yılından beri devam ettiği, ucu çok açık, sonsuz bir öyküye açılan serisi “Golden Age/Altın Çağ”ın son işlerinden olan Satyr II, Yunan mitolojisindeki yeniden doğuş ve ikililik kavramlarını karşı karşıya getiriyor. Yarı keçi yarı insan mitolojik bir varlık olan satirin, bu resimde insanın içindeki hayvana, hayvanın içindeki insana referans verdiğini belirten Ceylan, “vahşi, genç kızları ve erkekleri kaçırıp tecavüz eden, her yeri yıkan yakan serseriler” olarak bilinen satir figürünün Satyr II’de aksine, kırılgan ve düşünceli, kendi niteliklerine maruz kalmış ve kendi içine bakan bir karakter çizdiğini söylüyor: “Satir, hayvanı dizginlemiş ve böylece ortaya insan çıkmıştır. Resmin 20. yy başlarında çekilmiş, siyah beyaz bir fotoğraf üslubuyla yapılmış olması da tüm bu kurgusal masallığa olağandışı bir gerçekçilik katmaktadır.” Ceylan’ın tuval üzerine yağlıboya çalıştığı Satyr II, geçtiğimiz aylarda Frieze New York Fuarı’nda izleyici karşısına çıkan Satyr I’in devamı niteliğini de taşıyor.

Paul Kasmin Gallery standında Taner Ceylan ile birlikte karşımıza çıkacak diğer isimler de büyük heyecan yaratıyor. Soyut dışavurumculuğun en önemli isimlerinden Chaim Soutine ve eserleri Smithsonian American Art Museum, Whitney Museum of American Art gibi önemli koleksiyonlara girmiş, özellikle suluboya resimleri ile bilinen Walton Ford, Türkiye’de ilk kez sergilenirken, 60’lardan bugüne gerek kişisel, gerek kolektif işleriyle Amerikan modern sanatını derinden etkilemiş Claude ve Francois-Xavier Lalanne’nin heykelleri de Paul Kasmin Gallery standında izlenebilecek.


1. Görselin Künyesi: 

Taner Ceylan

Satyr II, 2015

Oil on canvas, 84x107 cm

Courtesy of Paul Kasmin Gallery

0
7963
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle