10 ŞUBAT, PAZAR, 2019

T-ONE Derneği’nden “Adolf Loos’un Suçu” Sergisine ve Türk Sanatçılarına Destek

T-ONE (Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu) Derneği, Belçika’nın Anvers şehrindeki Axel Vervoordt Galerisi’nde açılacak, Alistair Hicks’in küratörlüğünü yaptığı “Adolf Loos’un Suçu” isimli ulusal güncel sanat sergisine ve Türk sanatçılarına destek veriyor.

Farklı kuşaklardan sanatçılarımız Fahrelnissa Zeid, Nilbar Güreş, Aslı Çavuşoğlu ve Cansu Çakar’ın eserlerinin yer aldığı sergide, ayrıca Guogu Zheng, Kamrooz Aram, Nikita Alexeev, El Anatsui, Senkichiro Nasaka, Waqas Khan ve Yangjiang Grubu gibi önemli sanatçıların eserleri de görülebilecek. Sergi 20. yüzyılın başında “süsleme suçtur” söylemiyle mimarlık ve sanat dünyasında eleştirmen yazar kimliğiyle öne çıkan Adolf Loos’un modernliğe bakışına sanatçıların eserleriyle yanıt vermesini, yeni bakışlar ve açılımlar getirmesini amaçlıyor. Bu sorgulama, ünlü Flaman ressam Rubens’in damgasını vurduğu, Avrupa’da ilk borsanın kurulduğu, sokaklarının günün yirmi dört saati Birleşmiş Milleler merkezi gibi olduğu, moda, sanat ve kültürün başkentlerinden biri olarak kabul edilen şehir Anvers’de yapılıyor. Axel Vervoordt Galerisi kurucuları bu serginin sanatçılar için  tarafsız bir platform kurduğunu belirtiyor.

“The European Fine Art Fair - Avrupa Güzel Sanatlar Fuarı” ile eş zamanlı gerçekleşen “Adolf Loos’un Suçu” sergisi, dünyanın ve Avrupa’nın önde gelen sanat çevrelerinin ziyaretine açık olacak. Sergi 13 Mart tarihinden itibaren ziyaret edilebilecek. 

0
1349
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage