03 OCAK, PERŞEMBE, 2019

Susan Sontag, Entelektüel Bir Roman

Daniel Schreiber’in hazırladığı, 20. yüzyılın etkili entelektüellerinden Susan Sontag’ın geniş kapsamlı biyografisini sunan Susan Sontag - Entelektüel Bir Roman, Gözde Serteser’in çevirisiyle Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Kitap, Sontag’ın ihtişamlı ve mücadelelerle dolu renkli yaşamını anlatıyor. Eleştirmen ve yazar olarak bilinen Sontag’ın film yapımcılığı, tiyatro yönetmenliği, oyun yazarlığı gibi bilinmeyen yönlerine de ışık tutuyor.

​1960’lardan itibaren Amerikan edebiyat ve sanat çevresinde ikon haline gelen Sontag’ın, Andy Warhol’dan Patti Smith’e, William Burroughs’dan Isabelle Hupert’e uzanan geniş çevresiyle kurduğu çalkantılı ilişkiler, kültür ve siyaset dünyasındaki toplumsal dönüşümler çerçevesinde ele alınıyor. Daniel Schreiber’in Almanya’da ve Amerika’da büyük övgüler alan çalışması, Yugoslavya Savaşı’nın tam ortasında Saraybosna’ya giderek Godot’yu Beklerken’i sahneleyen Sontag’ın aktivist ve kışkırtıcı kişiliğini başarıyla yansıtıyor. Okullarda ders kitabı olarak okutulan Fotoğraf Üzerine, hastalık kavramına başka bir açıdan bakmamızı sağlayan Bir Metafor Olarak Hastalık gibi artık klasikleşmiş denemelerinin yanında avangart romanları, filmleri ve tiyatro eserleri olan Sontag’ın Arizona çöllerindeki zorlu çocukluğundan başlayan Schreiber, unutulmaz bir kadının görkemli yaşamını gözler önüne seriyor. 

0
1922
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage