25 MART, CUMARTESİ, 2017

Stefan Zweig'tan Üç Çarpıcı Eser

Stefan Zweig’ın Şeytanla SavaşKendi Hayatını Anlatan Üç Yazar ve Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu/Bir Kadının Hayatından 24 Saat isimli eserleri Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

“Dünyanın Mimarları” dizisinin ikinci kitabı Şeytanla Savaş, bizi Alman edebiyatının ve düşüncesinin sıra dışı üç ismiyle karşılaştırıyor: Hölderlin, Kleist ve Nietzsche. Hayatları boyunca kendi şeytanlarıyla boğuşan Hölderlin, Kleist ve Nietzsche sadece kendi savaşını vermez aynı zamanda insanlığın da en büyük savaşını verir.

“Dünyanın Mimarları” dizisinin üçüncü ve son kitabı Hayatını Anlatan Üç Yazar’da Zweig şunları sorar: Kurmaca dünyalar kuran sanatçı, kendisini gerçekliğe sadık kalacak şekilde yeniden inşa edebilir mi? Öznel sanatçı tipini ve ona özgü sanat biçimi olan otobiyografiyi derinlemesine inceleyen yazar, Casanova, Stendhal ve Tolstoy üzerinden yaratıcılık sürecinin izini sürer.

Zweig’ın 1920’li yıllarda kaleme aldığı Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu ve Bir Kadının Hayatından 24 Saat, okuru bu kez öykü üzerinden insan ruhunun dehlizlerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor: Ruhta iz bırakan anlar, insanın yazgısını değiştiren karşılaşmalar, yenilgiler ve hayal kırıklıkları insanın varlığını esir alan tutkunun farklı veçheleri ekseninde öyküleniyor.

0
3228
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage