18 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2016

"Şizofrenik" Bir Gezinti

Space Debris Art, Zeynep Sağım ve Tina Hovi'nin birlikte yarattıkları projeleri "Sığınaktan Uzak"a ev sahipliği yapıyor. 

Sergi, iki arkadaşın seneler içinde biriktirdikleri konuşmalar, yazışmalar, aralarında yaptıkları fikir alışverişlerinden ortaya çıkan bir proje niteliğinde. Kariyer olarak ilk başta kendisine fotoğrafçılığı seçmemiş olduğu halde yıldızı bu şekilde parlayan fotoğrafçı Vivian Maier'dan esinlenen ikili, Maier'in izole hayatını bir başlangıç noktası olarak ele alıyorlar. Yalnızlık kavramını objektif bir şekilde inceliyorlar. Yalnızlıkla birlikte gelen "kovuğuna çekilme" eylemini bir yana bırakıp bir keşif gezisine çıkıyorlar. Bu gezinti, Deleuze ve Guattari'nin felsefesi kapsamında "şizofrenik" bir yürüyüşe dönüuor.  

Bu proje kapsamında ikili, sergi alanını geçici bir sığınak haline getirerek, gezintilerinden kalan kişisel notları, kavramsal eskizlerinin de dahil olduğu fotoğraf enstalasyonlarıyla yalnızlıklarını yeni bir bakış açısıyla incelemeyi hedefliyor. Proje 23 Temmuz'a kadar görülebilir. 

0
1381
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage