14 TEMMUZ, PAZAR, 2019

Sergey Aksakov’un Gogol’le Yirmi Yıllık Dostluğu

19. yüzyıl Rus kültür hayatının önde gelen figürlerinden biri olan Sergey Timofeyeviç Aksakov’un yirmi yıllık dostu Nikolay Gogol’ün hayatına mektuplar ve kişisel anlatımlarla ışık tutan eseri Gogol'le Dostluğumuz ve Mektuplaşmamız (1832-1852), Varol Tümer’in çevirisiyle İletişim Yayınları tarafından yayımlandı.

Edebiyat eleştirileri, çevirileri ve doğa tasvirleriyle 19. yüzyıl Rus kültür hayatının önde gelen figürlerinden biri olan Sergey Aksakov’un Gogol’le yirmi yıllık dostluğunu anlattığı bu kitapta edebiyat tarihinde kalıcı izler bırakmış iki büyük yazarın sevinçleri ve üzüntüleri, ümitleri ve hayal kırıklıklarını okuyanlar aynı zamanda Nikolay Gogol’ün hem edebiyat ve hayatla ilgili görüşlerine hem de ruhsal dünyasına derinlemesine nüfuz edecek.

“Gogol’ün benim açımdan her zaman bilmece olarak kalmış tuhaflıkları olduğunu da söylemeliyim. Onun davranışlarını çok kere başkalarına açıklamaya çalıştığım gibi, kendime de açıklamak zorunda kaldım. Bizimkinden belki yüz kat daha ince olduğundan, onun sinirleri bizim hissedemediklerimizi hissediyor, bizim algılayamadığımız şeylerden etkileniyordu.”

0
1446
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage