13 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2018

Şehirde Yürüyen Kadınlar: Flanöz

Lauren Elkin’in  “flanör” kelimesini erilden dişile çevirerek “flanöz”e dönüştürdüğü,  bu hayalî kelimenin temsil ettiklerinden yola çıkarak yazdığı kitabı Flanöz – Şehirde Yürüyen Kadınlar, Nebula Kitap etiketiyle yayımlandı.

Doğacan Dilcun Doğan’ın dilimize çevirdiği kitapta Elkin, okurunu Paris, New York, Tokyo, Venedik ve Londra’nın sokaklarında George Sand, Virginia Woolf, Jean Rhys, Agnès Varda, Sophie Calle, Martha Gellhorn ve Joan Didion gibi flanözlerin ayak izlerini takip ederek yürümeye davet ediyor. Yazar, yaşamöyküsünü, gezi notlarını ve edebi eleştiriyi bir araya getirerek yarattığı bu mozaikte kadınların edebiyat, sanat, tarih, sinema aracılığıyla metropolle kurdukları ilişkilerin seyrini ilham verici bir üslupla kayda geçiriyor.

“Bırakın yürüyeyim. Bırakın kendi hızımda ilerleyeyim. Bırakın hayatın içimde, etrafımda dolaşmasını hissedeyim. Bana heyecanlı olaylar verin. Bana beklenmedik dönemeçleriyle köşebaşları verin. Bana tekinsiz kiliseler, güzel vitrinler ve uzanabileceğim parklar verin. Şehir sizi heyecanlandırır; bir işe başlamanıza, hareket etmenize, düşünmenize, istemenize, bağlanmanıza alan açar. Şehir, hayatın ta kendisidir.”

0
4643
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle