18 ARALIK, SALI, 2018

Sanat Tarihi Yazımında Kadınlar Nerede?

Prof. Tomur Atagök ve Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu, sanat tarihi yazımında kadınların varlığını ve rolünü Akbank Sanat’ın ev sahipliğinde “Sanat Tarihi Yazımında Kadınlar Nerede?” başlıklı söyleşide konuşacaklar.

Türkiye’de modern sanatın tarihini eksiksiz yazabilmek, gerek figür gerek manzara gerek kadın üzerinden öyküler anlatmayı gerektirir. Modernleşmenin çeşitli sembollerinin olması gibi, Türkiye’de plastik sanatlar tarihi de semboller üzerinden ilerlemiştir. Önce Nurullah Berk tarafından yazılan daha sonra piyasanın oluşumuyla yeniden Berk’in söylemlerini tekrarlayan metinlerde ise bu semboller görmezden gelinir; kendini arzu ettiği yerde, arzu ettiği sanat hareketlerine yakın olarak konumlandırmak yeğlenir. Modernleşmenin sembollerinden biri de kadın olduğuna göre, sanat tarihi yazımında bu “sembolün” nasıl ve hangi koşullar doğrultusunda görmezden gelindiği bu konuşmanın ana çerçevesini oluşturacaktır.

​Söyleşi, 20 Aralık Perşembe günü, 18.30 - 20.00 saatleri arasında Akbank Sanat’ta gerçekleşecek. Etkinlik ücretsiz ve herkesin katılımına açık olacak ancak sınırlı kapasite nedeniyle etkinlikten bir saat önce davetiyenizi Akbank Sanat Danışma’dan temin edebilirsiniz.

Görsel: Young Woman Drawing, Marie-Denise Villers

0
4352
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage