10 NİSAN, SALI, 2018
SALT'da İki Yeni Sergi!

Aydan Murtezaoğlu, \"İsimsiz\", 2000

SALT'da İki Yeni Sergi!

Aydan Murtezaoğlu\'nun \"HİP AKTİVİTELER - Eskortlar\" serisinden \"HİP AKTİVİST - Naklen\", 2003-2004

SALT'da İki Yeni Sergi!

Aydan Murtezaoğlu, \"Manzara\", 1996 \"Devamlılık Hatası\", SALT Beyoğlu, 2018 Fotoğraf: Mustafa Hazneci

SALT'da İki Yeni Sergi!

Bülent Şangar\'ın \"İsimsiz (Pencereler)\" işinden detay, 1997-2007


SALT'da İki Yeni Sergi!

SALT birer hafta arayla iki yeni sergi açtı. SALT Galata’da düzenlenen "Tanımsız Hizmetler Bürosu (T.H.B.)" 12 Nisan tarihinde açılacak.  "Tanımsız Hizmetler Bürosu (T.H.B.)", sanat işlerinin hangi koşullar altında, ne gibi aşamalardan geçilerek nasıl ve kiminle üretildiğini; ayrı disiplinlerle etkileşirken ne gibi nitelik ve roller edindiğini araştırıyor.

SALT’ın Sohbetler serisinin bu ilk sergisi, New York’taki SculptureCenter’ın küratörü Sohrab Mohebbi tarafından programlanmıştır. Corridor Project Space, David Bernstein, Fiona Connor, Chris Evans, Aaron Flint Jamison, JUNZIOUI, Rosa Sijben, ŠKART, John Ziqiang Wu, Danna Vajda’nın katkılarıyla gerçekleşen sergi 15 Temmuz'a kadar SALT Galata'da izlenebilir. 

SALT Beyoğlu ise verdiği uzun aradan sonra “Devamlılık Hatası” adlı sergiyle sanatseverlere kapılarını açtı. Aydan Murtezaoğlu ve Bülent Şangar’ın hem ayrı hem bir arada sürdürdükleri pratikleri; bireyleri pasif birer izleyiciden ziyade kendileriyle beraber düşünen, yorumlayan ve harekete geçen birer “muhatap” olarak konumlamalarından oluşuyor. Adını, sinema ve edebiyatta kurgusal tutarsızlıklar için kullanılan terimden alan “Devamlılık Hatası”, yapının katlarına yayılarak sanatçıların kesiştikleri, ayrıştıkları yönleri ve bağımsız işlerinin ortak üretimleriyle etkileşimini görünür kılıyor.

​​Murtezaoğlu sosyo-politik dalgalanmaları ve günlük hayattaki izlerini takip ederken, Şangar toplumsal kırılmalarla sıradanlaşan ve üçüncü sayfaya haber olan ev içi ve dışı devinimlerini kurguluyor. “Devamlılık Hatası” sergisini, 17 Nisan – 22 Temmuz tarihleri arasında SALT Beyoğlu’nda ziyaret edebilirsiniz.


​Kapak Görsel: John Wu

0
3390
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage