21 ARALIK, CUMA, 2018

Saffet Emre Tonguç’tan Türkiye’nin Ayrıcalıklı Rotaları

Profesyonel rehber ve seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un Türkiye’nin yedi bölgesinden özel olarak seçtiği seyahat noktalarını bilinmeyen yönleriyle anlattığı kitabı Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye, Hürriyet Kitap etiketiyle yayımlandı.

32 yıllık profesyonel kariyeri boyunca 134 ülke, 1500’e yakın şehir gören Saffet Emre Tonguç’un 17’nci kitabı Türkiye’nin ayrıcalıklı rotalarını kendine has üslubu ile yorumladığı Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye oldu. Tonguç, Anadolu’nun kilidi olarak yorumlanan Afyon’dan, saklı miras Amasra’ya, Baksı Müzesi’yle keşfedilmeyi bekleyen Bayburt’tan insanlık tarihini mistik bir yolculuğa davet eden Şanlıurfa’ya kadar pek çok ili hem tarihi hem doğal güzellikleri ve lezzetleriyle tanıtıyor. Kars, Kayseri, Kastamonu, Hatay, Mersin, Mardin, Ankara, Balıkesir, Edirne, Van gibi illerin yanı sıra tatil için de tercih edilen Antalya, İzmir gibi şehirleri bilinmeyen yönleriyle ve bir de mavi yolculuk rotasıyla veriyor.

​Tonguç kitabında Türkiye içindeki ayrıcalıklı rotalara yoğunlaşmasının sebebini şöyle açıklıyor: “30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklar. Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’den başlayan 12 bin yıllık bir geçmiş var burada. İstanbul ise üç imparatorluğa başkentlik yapmış, iki kıta üzerine kurulmuş ve içinden deniz geçen yegâne kent. 134 ülkeye rağmen favorim hâlâ Türkiye!”

0
2077
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage