05 ŞUBAT, SALI, 2019

Sadece Malezya’da Görebileceğiniz On Şey

Tropikal iklimi, benzersiz adaları, ulusal parkları ve dağlarıyla merak uyandırıcı bir coğrafyaya sahip olan Malezya, Güney Asya’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olarak biliniyor. Malaylar, Çinliler ve Hintlilerden oluşan 28 milyonluk nüfusa sahip olan ülke, dünyada 3 farklı milletin beraberce uyum içerisinde yaşadıkları nadir ülkelerden biri.

Deniz, dalış, dağ, orman, şehir ve kültür turizminin yapılabileceği Malezya, Türklerden vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. Ülkeye girişte Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarına doksan gün kalma hakkı verilen ülke aynı zamanda ziyaretçileri uygun fiyatlarıyla etkiliyor.

Sizler için sadece Malezya’da görebileceğiniz on şeyi derledik.

1. Petronas Kuleleri - Dünyanın En Yüksek İkiz Kuleleri

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un anıtsal simgesi hâline gelen dört yüz elli bir metre doksan santimetre yüksekliğindeki seksen sekiz katlı Petronas İkiz Kuleleri, mühendisliği ve tasarımı ile çağdaş ve modern yaşamı vurgularken Malezya’nın geçmişini ve geleceğini bir araya getiriyor. 

2. Sipadan Adası

Malezya’ya ait küçük bir mercan adası olan Pulau Sipadan, kristal mavi berrak denizi, muhteşem doğası ve zengin deniz yaşamıyla en iyi dalış bölgeleri arasında gösteriliyor.

3. Taman Negara Yağmur Ormanları

130 milyon yaşında olan ve dünyanın en eski vahşi yaşam alanı olarak bilinen Taman Negara, Pahang’dan Kelantan’a ve Terengganu’ya kadar dört bin üç yüz kırk üç kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. 1937’de koruma altına alınan yağmur ormanları, dünyanın en yaşlı bitkilerine, altı yüz otuzdan fazla Asya filine ve yüz on kaplana yaşam alanı sağlıyor.

4. Rafflesia – Dünyanın En Büyük Çiçeği

Güneydoğu Asya’daki yağmur ormanlarında görülen ve kökü ve yaprakları bulunmayan parazit bir bitki olan Rafflesia Çiçeği, kırmızı renk çiçekleriyle görenleri etkiliyor. Çapı bir metreyi ve ağırlığı on kilogramı bulabilen bitki, kötü kokusundan dolayı “Ceset Çiçeği” olarak da biliniyor.

5. Sarawak Açıklığı

Dünyadaki en uzun mağara ağlarından birine ev sahipliği yağan Mulu Mağaraları Milli Parkı’nda, dünyanın en büyük yeraltı açıklığı olarak bilinen Sarawak Açıklığı bulunuyor. Bu açıklığa kırk adet Boing 747 uçak sığabilir. 

6. Kafatası Avcıları

En son kafatası avcılığı yapan ve Dayaklar’ın bir kolu olan İbanlar, 10 – 15 ailenin bir arada yaşadığı yerli bir kabile olarak biliniyor. Kafatası avcılığını erkekliğe geçişin bir sembolü olarak kabul ediyorlar. 

7. First World Hotel - Dünyanın En Büyük Oteli

Altı bin yüz on sekiz odası ile Guinness rekorlar kitabına giren otel, dünyanın en büyük oteli unvanına sahip. Otelin işletmesi sırasında kullanılan malzemeler ve personel sayısı, oda sayısı ile doğru orantılı bir özellik gösteriyor.

8. Batu Caves – Dünyanın En Büyük Mağara Tapınağı

Kuala Lumpur’un on beş kilometre kuzeyinde yer alan ve Hindular için kutsal bir ibadet yeri olan Batu Caves, dünyanın en büyük mağara tapınağı olarak biliniyor. 

9. Gugung Mulu Milli Parkı

Dağlık bir ekvatoral yağmur ormanı içinde mağaralar ve karst oluşumlarını kapsayan Gunung Mulu Milli Parkı bir UNESCO Dünya Mirası’dır.

10. Langkawi Adası

Egzotik florası ve nadide yaban hayatı ile beş yıldızlı tatil ortamını birleştiren nadir yerlerden biri olan Langkawi Adası, on milyon yaşındaki yağmur ormanları ile sekiz bin yaşındaki mercan kayalıkları arasında yer alıyor. 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Türk Hava Yolları ve Tourism Malaysia ortaklığında düzenlenen ve tanıtım çalışmalarını Uzakrota’nın yönettiği Malezyatatilcenneti.com‘un Malezya’ya giden kişi sayısını %32 artırması sonucu turizm ofisi bu yıl da Qatar Airways ile daha yüksek bütçeli bir tanıtım çalışmasına devam ediyor. Türsab’a bağlı Turizm Fabrikası ve Travelist acentalarının da dahil olduğu proje kapsamında 1250 USD’den itibaren tur programlarına katılabilirsiniz.

0
9670
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage