24 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2017

Project 03 Bu Yıl da Dopdolu!

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve yaratıcılık, sanat ve tasarımı bir araya getiren bir festival olan Project’03’ün bu yılki teması: “İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır”. İletişim Fakültesi öğrencilerini; iletişime yaklaşımlarını, kendi pratiklerine nasıl uyguladıklarını ve ortaya çıkardıkları işlerin arka planında geçirdikleri süreci izleyici ile paylaşmaya davet ediyor. Katılımcılarını iletişimin birçok farklı pratiğine dahil etmeyi, farklı iletişim kanallarını tanımayı, araştırmayı ve anlamayı hedeflerken, izleyiciyi içinde bulunduğumuz dönemin iletişim sorunları üzerine düşünmeye sevk ediyor. Enerji Müzesi’nin tarihi dokusu ve geçmişten günümüze aktarılan enerjisini sergi pratiklerine de aktaran festival, ziyaretçilerine iletişime dair farklı bakış açıları kazandırmayı ve gündelik hayatta iletişimin yerini sorgulatmayı hedefliyor.

Sanat, kültür, tasarım gibi konuları kapsayan diğer festivallerden farklı olarak Project, katılımcılara genç yeteneklerin henüz öğrenci iken ürettikleri çalışmaları sergiliyor. Yurt dışında sıklıkla gördüğümüz ‘Degree Show’ konseptinin çok daha gelişmiş bir örneğini, fikir aşamasından kurulumuna kadar hep basamağında bulunan öğrencilerin düzenlediği Project 03, dönemin sosyal ve toplumsal kırılımlarından yola çıkarak oluşturdukları bir kavramsal çerçeve etrafında şekillendirilerek karşımıza çıkıyor. 

Project 03 ana sergisi, görsel iletişim tasarımı, sinema, performans sanatı, dijital medya, TV, radyo, reklamcılık ve halkla ilişkiler gibi birçok farklı disiplinden, tüm İletişim Fakültesi öğrencilerinin işlerini kapsıyor. 12 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında santralistanbul Enerji Müzesi’nde yer alacak Project 03, tiyatro ve performansların yanı sıra 12 Mayıs’ta sergi açılışı ile aynı gün başlayacak ve 26 Mayıs’ta da devam edecek “İletişim Üzerine Konuşmalar” adı altında bir konuşma serisine de ev sahipliği yapacak. ‘İletişim basittir, bu yüzden de karmaşıktır.’ teması etrafında şekillenecek olan bu konuşma serisi; birçok farklı alandan önemli ismi, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi üyeleri ve öğrenciler arasında disiplinler arası bir tartışma ortamı yaratmayı vaat ediyor.

0
1939
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage