19 MART, PAZARTESİ, 2018
Politik ve Kolektif Bir Bellek

Çağrı Saray, Tanık | Witness , Çizim: Pleksiglas üzerine arkadan yansıtma | Drawing: Back projection on plexiglass, 3x3x3 m, 2018

Politik ve Kolektif Bir Bellek

Şener Özmen & Cengiz Tekin, 2011-2018 , The Hidden/Saklı, HD Video, renkli, sessiz, 03’40’’

Politik ve Kolektif Bir Bellek

Pınar Öğrenci, ‘Üstümüzden Hafif Bir Rüzgar Geçti’,film,  HD, 5’57, 2017, A Gentle Breeze Passed Over Us, film, HD, 5’5”, 2017


Politik ve Kolektif Bir Bellek

Abud Efendi Konağı, 3-19 Nisan tarihleri arasında, Yaren Akbal küratörlüğündeki “Uzak Hafıza” adlı karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Beatriz Sarlo’nun Geçmiş Zaman kitabındaki: “Anlamak hatırlamaktan daha önemlidir, her ne kadar anlamak için mutlaka hatırlamak gerekse de” sözünden yola çıkan “Uzak Hafıza”, deneyimlenen ve gözlemlenen politik durumlara referans veren üretimlerle kolektif belleği canlı tutmayı amaçlıyor.

Sergide Alpin Arda Bağcık, Cengiz Tekin, Çağrı Saray, Didem Erbaş, Duygu Nazlı Akova, Eda Aslan, Erdal İnci, Güneş Terkol, İhsan Oturmak, Metin Çelik, Pınar Derin Gencer, Pınar Öğrenci, Sevil Tunaboylu, Şener Özmen ve Tayfun Gülnar’ın çalışmaları yer alıyor.

​“Uzak Hafıza”, belleğin tarihsel süreçteki biyo-politika etkenli inşa sürecine tanıklık ediyor. Geçmiş ve şimdiki zamanda yer eden, mekân ve beden tanıklığındaki bellek tartışmalarına konu açıyor.

Kapak Görsel: İhsan Oturmak , Son Akşam Yemeği, Tuval Üzerine Yağlı Boya, 200x145 cm, 2018

0
4732
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage