09 OCAK, SALI, 2018

Peter Brown'dan Çocuklara İki Macera Birden

Yazar ve çizer Peter Brown’ın New York Times Bestseller Listesi’ne giren iki resimli kitabı Bay Kaplan Yabana Çıkıyor ve Meraklı Bahçe, Sevin Okyay’ın çevirisiyle hep kitap etiketiyle 12 Ocak’ta raflardaki yerini alacak.

Brown’ın okul öncesi dönemdeki çocuk okurlarını yeni maceralara davet ettiği kitapları 2013 Amazon En İyi Çocuk Kitabı, Publishers Weekly Yılın En İyi Kitabı ve Kirkus Yılın En İyi Kitabı ödüllerinin de sahibi.

Kaplan Yabana Çıkıyor’da Bay Kaplan, belli kuralların dışına çıkılmayan bir toplumda yaşar. Aslında içinde bulunduğu sosyal hayat ona sıkıcı gelir. Derken, şehir hayatından bunalan Bay Kaplan’ın aklına kendi doğasını keşfetmek için harika bir fikir gelir. Özüne dönmek, kendini bulmak için yabana çıkacaktır. Bu maceranın sonuna doğruysa Bay Kaplan her şeyin yeri ve zamanı olduğunu anlar.

Meraklı Bahçe’de ise kasvetli bir şehirde yaşayan Liam adında bir erkek çocuğun hikâyesi anlatılır. Mahallesinde keşif gezilerine çıkmaya bayılan Liam bir gün olmadık bir yerde küçücük bir yeşillik görür. Bu yeşilliği oluşturan bitkilere bakmaya karar verir. Bitkiler gösterilen bu ilgiyi karşılıksız bırakmaz. Liam’ın dokunuşuyla şehir bambaşka bir havaya bürünür.

0
1738
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage