08 EKİM, PAZARTESİ, 2018

Pes Etmeyen Kadınlar: Emine Uşaklıgil ve Serra Yılmaz

Tanışıklıkları yıllara dayanan Serra Yılmaz ile Emine Uşaklıgil’in hayat hikâyelerini, siyaset ve sanat dünyasından yakın tarihin birçok önemli figürünü anlattıkları sohbetlerinin sayfalara taşındığı Şimdilik Bu Kadar, Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

İki sıra dışı kadının çok fazla ortak yönleri var: köklü ailelerden geliyor olmaları, uzun yıllar yurt dışında yaşamaları, dolayısıyla “çok dilli” ve “çok kimlikli” olmaları gibi. Ayrıca ikisi de sevdikleri işi yapmakta, hayallerini gerçekleştirmekte, sözlerini söylemekte hep direten, ödün vermez kişiler olmuşlar.

​Serra Yılmaz ve Emine Uşaklıgil, Şimdilik Bu Kadar’da çocukluktan bugüne yaşadıkları hayatı anlatırlarken bir döneme de ışık tutuyorlar. Sözgelimi Serra Yılmaz, Atıf Yılmaz, Ömer Kavur, Ferzan Özpetek, Ümit Ünal gibi ünlü yönetmenlerle çalışmalarına yer vererek sinema tarihimizin önemli filmlerinin çekim sürecini ve kamera arkasından anekdotları aktarıyor. Emine Uşaklıgil ise, önemli bir diplomat olan babasının deneyimlerini, geçmişte Cumhuriyet gazetesinde yaşanan çalkantılı günleri gözler önüne seriyor. 

0
1882
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage