20 MAYIS, PAZAR, 2018

Paul Tremblay’ın “Şeytan Kayası” Türkçede Yayımlandı

2015  Bram Stoker Ödülleri’nde “Romanda Üstün Başarı Ödülü”ne layık görülen ve pek çok kaynak tarafından yılın en iyi korku romanı olarak gösterilen Kafamdaki Hayaletler kitabının yazarı Paul Tremblay’ın Şeytan Kayası adlı kitabı Numen Yayıncılık etiketiyle, Zeliha Babayiğit çevirisiyle yayımlandı.

Tremblay, 2017 British Fantasy Society Ödülleri’nde “August Derleth” En İyi Korku Romanı Ödülü sahibi yeni romanı Şeytan Kayası’nda okuru kayıp bir çocuğun izini sürmeye çağırıyor ve bu tehlikeli arayış sırasında temkinli olmak isteyen herkese küçük bir tavsiye veriyor: “Şeytan’ı yalnızca ona gerçekten bakmadığınızda görebilirsiniz.”

19’uncu yüzyılda, bugün ABD Borderland Milli Parkı’nın bulunduğu bölgeye köprü inşa etmeye giden işçiler tüyler ürpertici bir deneyim yaşadılar. İnsanların arzu ve zayıflıklarından faydalanmak için kulaklarına arsız vaatler fısıldayan Şeytan’ın neden olduğu kaos ve acı, Oakes Eastman adında zengin bir adamın araziyi satın alıp Şeytan’ı ormandaki ortası yarık bir kayanın içine hapsetmesiyle son buldu, en azından bir süreliğine.

​Şeytan’ın yeryüzünde hüküm sürdüğü kasvetli günlerin 200 yıl ardından, Tommy adında bir çocuk iki arkadaşıyla buluşmak için çıktığı evine bir daha dönmedi. Bir yandan internetle birlikte çapı iyice genişleyen arama çalışmaları sürerken diğer yandan annesi Elizabeth, Tommy’nin hayaletinin kendisini ziyaret ettiğine inanmasına neden olacak işaretler görmeye başdı. Tommy hayatta mı yoksa artık yaşamıyor mu?

Görsel: Tim Tolhuysen

0
1995
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage