09 AĞUSTOS, CUMA, 2019

Parça - Bütün İlişkisine Kapsamlı Bakış

Küratöryel sergi programı kapsamında ‘’Parça Bütün’’ sergisinin ikinci ayağı ‘’Parça Bütün II‘‘ Art On İstanbul’da gerçekleşecek. Guido Casaretto, Canan Dağdelen, Şakir Gökçebağ, Nuri Kuzucan ve Seçkin Pirim’in eserlerinin yer alacağı sergi, 4 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında görülebilecek.

Guido Casaretto’nun mermer ocaklarından çıkarılmış Calacatta Scarts serisinden blok küpleri, Canan Dağdelen’in seramikten yapılmış 2 büyük yerleştirmesi, Nuri Kuzuzan’ın çok katmanlı kısıtlı renk paleti ile oluşturduğu Parça Bütün adlı resmi, Şakir Gökçebağ’ın Reorientation serisinden halısı ve Seçkin Pirim’in kağıt malzeme ile ürettiği yeni işi sergide görülebilecek eseler arasında yer alacak.

​Sergi, merkez nokta olarak parça-bütün ilişkisini seçip sınırlı örnekler üzerinden hem zihinsel hem de plastik olarak yapıtın katmanlarını gözlemlemeyi ve karşılaştırmayı önerecek. Her sene yinelenen sergi dizisine, sanatçıların farklı dönemlerinden eser örneklerinin de yer aldığı bir kitap eşlik edecek. Sergi, yayını ile birlikte kişisel pratiklerin zamanla geçirdiği evrelere ışık tutacak. 

0
1802
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage