06 EKİM, CUMA, 2017

Özel ve Genel Görelilik: Kime Göre, Neye Göre?

Toprak Işık’ın sadece görelilik teoremini anlatan değil, aynı zamanda duygu evrenindeki kara delikleri de keşfettiren kitabı Kime Göre, Neye Göre? Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Popüler bilim konularını eğlenceli ve sürükleyici hikâyelerle buluşturan Toprak Işık, bu kez zamanın ve mekânın bilimsel tuhaflıkları üzerine konuşturuyor. Bilimle hiç alakası olmayan bir çocuğun adım adım bilime yakınlaşmasını, üstüne üstlük bir de duygu evrenindeki çok güçlü bir kara delikle yüzleşip hesaplaşmasını sağlayan Işık, okuyucusunun özel ve genel görelilik teoremlerini öğrenmesini başarıyor.

İlk gençlik dönemi arifesindeki Beril, sıkıntılı ruh hali yetmezmiş gibi bir de bir ay sonra bütün okulun huzurunda yapacağı sunuma hazırlanıyor. Seçtiği konu ise oldukça cesur: Einstein’ın görelilik teoremleri! Evet, yanlış okumadınız. Hani şu hız, sürat, ivme ile ilgili olan meşhur fizik kuramı.

​Harbi kişiliğiyle tanınan ve aslında çok da parlak bir öğrenci olmayan Beril’in işi bir hayli zor görünüyor. Üstelik internet kazan o kepçe, araştırma yapıp günlerce çalışması gerekiyor. Ama o kararlı. Ve aklında tek bir şey var: Kimse hatta Einstein bile, görelilik teoremiyle ilgili anlatacaklarıyla kendisi kadar ilgi çekemez!

0
3825
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage