17 EKİM, ÇARŞAMBA, 2018

Öykülerle Mitoloji

Habib Bektaş’ın mitolojik öykülerin izini sürdüğü, Zülal Öztürk’ün resimlediği Öykülerle Mitoloji – Herakles’ten Örümcek Kadına, Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bektaş, bu kitapla her yaştan okuruna Anadolu’nun dört bir yanında yatan gizli efsaneleri, kahramanlık hikâyelerini, destanları ve masalları anlatıyor. Öykülerle Mitoloji, Dünya’nın en güçlü adamı Herakles’ten, ateşi çalıp insanlara veren Prometheus’a; tanrıların kralı Zeus’tan, ışığın ve sanatın tanrısı Apollon’a uzanan birbirinden ilginç mitolojik öykülere ve karakterlere değinerek tanrıları yeryüzüne indiriyor.

​Gazeteci babasının aldığı yazı dizisi görevi nedeniyle, elinde fotoğraf makinesiyle mitolojik öykülerin ve sıradışı kahramanların izini sürmeye koyulan Zeynep, Anadolu ve Ege’nin barındırdığı kültürel zenginliklerden âdeta büyülenir. Girit Adası'ndan Batı Karadeniz’e uzanan yolculuklarında gördükleri, dinledikleri ve keşfettikleri ona yepyeni bir serüvenin kapılarını aralar. Hayatta heyecan duyduğu şeylerin peşinde koşan babasının yolundan giderek, daha önce hiç bilmediği renkli bir dünyaya dalan Zeynep; Cevat Dede, Hikâye İzzet, Aiskhylos ve Ayşe Nine gibi farklı anlatıcıların dilinden dökülen öykülerle, Midas'ın, Poseidon'un, Örümcek Kadının ve daha nicelerinin var olduğu düşsel bir yolculuğa çıkar…

0
2516
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage