30 OCAK, ÇARŞAMBA, 2019

Orhan Pamuk’un “Balkon Fotoğraflar”ı Sergisi

Orhan Pamuk’un Aralık 2012 ve Nisan 2013 tarihleri arasında evinin balkonundan çektiği İstanbul’un sürekli değişen, incelikli manzarasını yansıtan 600’den fazla fotoğraf, Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açılacak bir sergi 6 Şubat – 27 Nisan tarihleri arasında izlenebilecek.

“ORHAN PAMUK - BALKON FOTOĞRAFLAR” sergisindeki fotoğraflar yazarın yoğun bir yaratıcılık dönemi olan Aralık 2012 ve Nisan 2013 arasında telefoto lensli dijital fotoğraf makinesiyle çektiği 8,500’den fazla fotoğraf arasından seçildi.

Bu sergi Pamuk’un Almanya Göttingen’de bulunan dünyanın en ünlü fotoğraf kitapları yayıncısı Gerhard Steidl tarafından basılan Balkon kitabından hareketle ortaya çıktı.

Pamuk başlangıçta fotoğraflarını başkalarıyla paylaşma konusunda tereddüt etmiş ve onların sadece manzaranın değil, kendi ruhunun da kayıtları olduğunu ancak beş yıl sonra bu fotoğrafları Balkon kitabı için düzenlerken fark etmiş: “Aradan geçen zamanda, her fotoğraf, o haftalardaki karanlık, gamlı ruh halimin bir simgesine dönüşmüş gibiydi.” 

0
6910
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage