14 NİSAN, PAZAR, 2019

Ömür Atay’ın Ödüllü Filmi “Kardeşler” Vizyonda

Ömür Atay’ın prömiyerini 53. Karlovy Vary Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan filmi Kardeşler, 38. İstanbul Film Festivali’nde yaptığı İstanbul prömiyerinin ardından vizyona girdi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ömür Atay’ın, yapımcılığını Funda Ödemiş’in üstlendiği, başrollerini genç oyuncular Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer paylaştığı Kardeşler’in çekimleri Eskişehir ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Türkiye- Almanya- Bulgaristan ortak yapımı olan film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Eurimage ve FFHSH (Hamburg Film Fonu) desteği ile çekildi. Filmde bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşması anlatılıyor.

​Filmin Türkiye’deki ilk gösterimi 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde gerçekleştirilmişti. Festivalden filmin başrol oyuncuları Yiğit Ege Yazar ve Caner Şahin “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri ile dönerken, Gözde Mutluer de festivalde “Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Ödülü”nü kazanmıştı. Son olarak 24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazanan Kardeşler’le Yiğit Ege Yazar, 17. Dhaka Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne layık görülmüştü.

0
4235
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage