05 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2018

Ölümünün 10. Yılında Leyla Gencer Anısına

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, 20. yüzyılın önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’i ölümünün 10. yılında özel etkinliklerle anıyor. Vefat ettiği 2008 yılına kadar İKSV’nin Mütevelliler Kurulu Başkanlığını yürüten Leyla Gencer’i anmak için yapılan etkinlikler küratörlüğünü Yekta Kara’nın üstlendiği “Leyla Gencer: Primadonna ve Yalnızlık” adlı sergi ile başlayacak. Prof. Yekta Kara’nın, Leyla Gencer’in kişisel eşyalarından hazırladığı bir seçki ile yaşamının farklı kesitlerinden kayıtlarını bir araya getirdiği sergi, 11 Eylül-10 Ekim tarihleri arasında Borusan Müzik Evi’nde ücretsiz olarak görülebilecek.

İKSV, Borusan Sanat ve La Scala Tiyatrosu Akademisi tarafından düzenlen 9. Leyla Gencer Şan Yarışması’nın final serisi 23-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarışmanın birincisi 12.500 Euro, ikincisi 7.500 Euro ve üçüncüsü ise 3.500 Euro değerinde ödül kazanacak. 28 Eylül’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda şef Pietro Mianiti yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde gerçekleştirilecek final gecesinde jüri üç büyük ödülün sahibini seçecek. Ayrıca gecede dinleyicilerin oylarıyla Leyla Gencer Halk Ödülü’nün sahibi belirlenecek. Kazanan isim İstanbul Müzik Festivali’nin bir konserinde yer almaya hak kazanacak.

​Son olarak İKSV’nin Leyla Gencer’i daha da yakından tanıma fırsatı sunmak amacıyla hazırladığı belgesel projesi izleyicilerle buluşacak. Senaryosunu Zeynep Oral’ın yazdığı Selçuk Metin’in yönetmen koltuğuna oturduğu belgeselin gösteriminin Aralık ayında yapılması planlanıyor.

0
2171
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle