09 MAYIS, SALI, 2017

Ola Kolehmainen Sinan Projesi Üzerine Konuşacak

Uluslararası fotoğraf sanatının önde gelen isimlerinden biri olan ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nda da önemli sayıda yapıtı bulunan Finlandiyalı fotoğraf sanatçısı Ola Kolehmainen’in 4 Mart–3 Eylül 2017 tarihleri arasında Borusan Contemporary’de açılan “Sinan Projesi” sergisi ve fotoğraf üzerine Perili Köşk’te sanatseverler ile bir araya geliyor.

14 Mayıs Pazar günü serginin tüm ayrıntılarının konuşulacağı sohbet, 15.00–17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Ola Kolehmainen, “Sinan Projesi”ni Borusan Contemporary siparişi üzerine 2012–2014 yılları arasında gerçekleştirdi. Serginin küratörü Dr. Necmi Sönmez’in anlattığı üzere: “Mimar Sinan’ın imzasını taşıyan yapılarda özellikle ışığın nasıl kullanıldığıyla yakından ilgilenen sanatçı, günün hangi saatlerinde nasıl fotoğraf çekilebileceğine dair araştırmalarını aylara, hatta mevsimlere göre ayarlayarak objektifini nereye, nasıl yerleştireceğine karar verdi. Sanatçı, Sinan’ın eserlerine bakarken onu şekillendiren Ayasofya’yı, Küçük Ayasofya’yı, Kariye’yi de inceleyerek yüzyıllar ve kültürler arasında dolaşarak olgunluğa varan “mimari formlar” hakkında görsel notlar topladı. Bu notların tamamı, “Sinan Projesi”nin temelini oluşturmaktadır.”

Kolehmainen’in “Sinan Projesi” fotoğrafları 4 Mart–3 Eylül 2017 tarihleri arasında Borusan Contemporary’nin dördüncü katında görülebilir. Sergi dolayısıyla aynı zamanda sınırlı sayıda bir edisyon da hazırlandı.

0
2057
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage