23 OCAK, SALI, 2018

Okumanın Gücüyle İlgili Bir Macera

Meksikalı bol ödüllü gazeteci yazar Juan Villoro’nun kaleme aldığı gizem ve heyecan dolu gençlik romanı Vahşi Kitap, 11 yaş ve üstü tüm okurlar için Can Çocuk etiketiyle raflardaki yerini aldı.

On üç yaşındaki Juan'ın yaz tatili hiç de hayal ettiği gibi başlamaz. Önce annesiyle babasının ayrılacağını öğrenir. Sonra en az bunun kadar kötü sayılabilecek bir haberle sarsılır: Yaz tatilinde tuhaf dayısı Tito'nun yanına gönderilecektir! Kim tatilini zikzak kaşlı, günde on beş kupa isli çay içen bir münzevinin devasa bir kütüphaneyle kaplı evinde geçirmek ister ki?

Juan, tozlu raflarla kaplı yeni hayatına alışmaya çalışırken tuhaf bir şey fark eder: Kitaplar kendi başlarına hareket etmektedir! Juan bunu dayısıyla paylaştığında, bir sır açığa çıkar. Kitaplar ona sihirle yanıt vermektedir, yani Juan bir “prinseps” okurdur.

Yakalaması neredeyse imkânsız olan Vahşi Kitap'ı bulmak da onun görevidir. Peki Juan ve yeni arkadaşı Catalina, hikâye hırsızı Korsan Kitap ona ulaşmadan önce Vahşi Kitap'ı bulabilecekler mi?

0
1465
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage