18 OCAK, ÇARŞAMBA, 2017

Nâzım’ın Hikâyesini Yazanlar

Sanat ve edebiyat dünyasından 121 isim, 115. doğum gününde Nâzım Hikmet’in hikâyesini “Nâzım’ı Yazanlar” projesi kapsamında geçmişten bugüne ve bugünden geleceğe yeniden anlatıyor.

Projede Nâzım Hikmet'in yaşamı, yapıtları ve siyasi mücadelesi hakkında kitaplar kaleme almış, şiirden müziğe, resimden sinemaya eserlerinde Nâzım izini günümüze kadar taşımış isimler bir sergi ve kitapta ilk kez bir araya getiriliyor. Sergide şair hakkında yazmış veya yapıtlarında ona göndermeler yapmış yaşayan yazar ve sanatçıların portre fotoğrafları yer alıyor. Fotoğrafları çekilen yazar ve sanatçıların fotoğraflarının üzerine el yazılarıyla yazdıkları yazılar Nâzım’ın yaşam öyküsünün ve yapıtlarının inceliklerini hatırlatıyor.

Nilüfer Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi ve İş Bankası Kültür Yayınları ortak çalışması sonucu hayata geçirilen projenin sanat yönetmenliğini Attila Durak, editöryel konsept ve metin kurgusunu Murat Gülsoy ve Zeynep Uysal'ın üstlendi. Projenin fotoğrafları Attila Durak, Kemal Aslan ve Ersin İleri'ye sergi ve kitap tasarımı ise Abdullah Yaşar'a ait.

Sergi 17 Mart tarihine kadar Nilüfer Nâzım Hikmet Kültürevi’nde görülebilir.

Nâzım Hikmet Kültürevi: Yüzüncü Yıl Mah. Uğur Mumcu Buvarı No: 7 Nilüfer Bursa Tel: 224 413 27 37

0
2672
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage