11 ARALIK, SALI, 2018

“Ninatta” Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde

Ahmet Ümit’in Ninatta’nın Bileziği isimli romanından uyarlanan Ninatta, 13-15 Aralık 2018 tarihlerinde Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek. Geçtiğimiz sezon dünya prömiyerini yapan Ninatta, Mehmet Ergüven’in rejisi, Evrim Demirel’in ilk opera bestesi ve Ahmet Ümit’in ilk opera librettosundan oluşuyor. Eserin orkestra şefliğini Zdravko Lazarov, koro şefliğini Paolo Villa, dekor tasarımını Ferhat Karakaya, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan ve hareket düzenini Canberk Yıldız üstleniyor.

Hitit topraklarında geçen eser, yeryüzünün ilk büyük savaşı Kadeş’i, “aşkını günah gibi yaşayan” Ninatta’yı, tanrının lanetlediği insanlar ve uğradığı lanetin bedelini ödeyen savaşçı Nuvanza’yı, “savaşa karşı bir haykırış”ı ve Ninatta’nın bekleyişini anlatıyor. Günümüz insanının aç olduğu bir konuya vurgu yapan eser barış niteliği taşıyor.

Eserde, Ninatta rolünü Özgecan Gençer ve Gülbin Günay, Nuvanza rolünü Erdem Erdoğan ve Ali Murat Erengül, Muvatelli rolünü Caner Akgün ve Alper Göçeri, İnara rolünü Cenk Bıyık ve Serkan Bodur, Manni rolünü Aylin Ateş, Nesrin Gönüldağ ve Deniz Likos, Arinna rolünü Jaklin Çarkçı ve Ayşe Özkan, Zuvappiş rolünü Turgut İpek ve Engin Yavuz dönüşümlü olarak oynuyor.

0
1525
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage