08 NİSAN, PAZAR, 2018
Neşe Erdok’un Hayatı Kitap Oldu!

Neş\'e Erdok, Atölye, 2013, Tuval üzerine yağlıboya, 200x150 cm

Neşe Erdok’un Hayatı Kitap Oldu!

Neş\'e Erdok, Hale, 2006, Tuval üzerine yağlıboya, 146x114 cm

Neşe Erdok’un Hayatı Kitap Oldu!

Neş\'e Erdok, Nesrin Kadıköy Vapurunda Hayretler İçinde, 1995, Tuval üzerine yağlıboya, 180x150 cm


Neşe Erdok’un Hayatı Kitap Oldu!

Bozlu Art Project, Neşe Erdok’un yaşamı ve eserlerini içeren, yazarlığını Oğuz Erten’in yaptığı Zaman Kuşu: Neşe Erdok’un Yaşamı ve Sanatı isimli kitap dolayısıyla hazırlanan sergiye ev sahipliği yapıyor. 3 Nisan tarihinde açılan, “Zaman Kuşu” adlı sergide, sanatçının eserlerinden günümüze dek uzanan geniş bir seçkisine yer veriliyor.

Neşe Erdok ile yapılan görüşmelerin ardından çıkan kitabın ilk cildi; sanatçının çocukluk yılları, ailesi, Akademi’deki eğitim süreci, İspanya ve Fransa’daki eğitim yılları, bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Akademi’de otuz beş yıl sürdürdüğü öğretim üyeliği görevini içeren yaşam öyküsüne yoğunlaşıyor. Bir retrospektif niteliğinde hazırlanan kitabın ikinci cildi sanatçının kendi arşivi, koleksiyoncularla yapılan görüşmeler ve araştırmalarla ulaşılabilen tüm Neşe Erdok resimleri ve desenlerini kapsıyor.


Zaman Kuşu: Neşe Erdok’un Yaşamı ve Sanatı isimli kitabın oluşum fikrini ortaya koymayı amaçlayan sergi, sanatçının desenlerini de içeren 1970’li yıllardan günümüze olan süreci geniş bir yelpazeyle gösteriyor. “Zaman Kuşu” sergisi 9 Haziran tarihine kadar görülebilir.

0
3502
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage