16 TEMMUZ, SALI, 2019

Neredeyse Her Şeyin Kökeni

New Scientist dergisinin genel yayın yönetmeni Graham Lawton’ın hazırladığı, giriş yazısını İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Stephen Hawking’in kaleme aldığı Neredeyse Her Şeyin Kökeni isimli kitap, Yonca Aşçı Dalar’ın çevirisiyle, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Bilimin gün ışığına çıkardığı modern yaratılış hikâyelerinin bir derlemesi olan bu çalışma, insanlık tarihinin en önemli, ilginç ve şaşırtıcı hikâyelerini illüstratör Jennifer Daniel’in canlı ve esprili görselleriyle zenginleşen 53 kısa başlıkta topluyor. Kitapta; Büyük Patlama, yaşamın kökeni, insanın evrimi gibi konuların yanı sıra insan uygarlığının mağaralardan uzay yolculuğuna uzanan gelişimi de irdeleniyor.

​Her şeyin nasıl başladığına ilişkin ilk bilimsel kanıt sayılan, Edwin Hubble’ın 1920’lerde, California’daki Wilson Dağı’nın zirvesine yerleştirdiği teleskopla gözlemler yapmaya başlamasından, uzayın fethine giden yolculuğu gözler önüne seren eser, bilimin hareketli dünyasına bir zaman yolculuğu niteliğinde.

0
1435
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage