12 KASIM, PERŞEMBE, 2015

Nerden Geldik Buraya Sergisi Kapsamında Paralel Etkinlikler

12 Eylül 1980 darbesinden sonra ortaya çıkan toplumsal hareketler ve popüler kültür ögeleri üzerinden Türkiye’nin yakın geçmişini irdeleyen “Nerden geldik buraya” sergisi, 29 Kasım’a kadar SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da görülebilecek. Sergi kapsamında bir dizi paralel etkinlik gerçekleşecek.

Sergiye paralel olarak 14 Kasım’da Kaya Genç’in “Kelimeler Olmadan Yazmak” isimli atölyesi, 17 Kasım’da  Mehmet Konuralp ve Özlem Ünsal’ın gerçekleştireceği konuşma ve de 18 Kasım’da Melis Behlil ve Yeşim Burul’un gerçekleştireceği konuşma düzenlenecek.

Atölye: Kelimeler Olmadan Yazmak
Kaya Genç
14 Kasım Cumartesi, 13.00-17.00
SALT Galata, Atölye II-III


Yazar Kaya Genç yürütücülüğündeki atölyede, kelime, kavram ve fikirlerin sansürlenmesinin yaratıcılığı nasıl canlandırabileceği incelenecek. 1980’ler Türkiye edebiyatından sansür örneklerinin değerlendirileceği atölyede katılımcılar, klasik romanlardan belirli sahneleri birtakım anahtar kelimeleri kullanmadan yeniden yazacak.

Konuşma: Mehmet Konuralp ve Özlem Ünsal

17 Kasım Salı, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema


Mehmet Konuralp ve Özlem Ünsal, ithal ikameci politikalar yerine ihracata dayalı bir ekonomi modelini Türkiye’ye tanıtan 24 Ocak 1980 kararlarının şehir ve mimariye etkilerini anlatacak. Neoliberal ekonominin İstanbul’u nasıl dönüştürdüğünün tartışılacağı konuşmada, 1980-1993 yıllarındaki mimari pratikler incelenecek.

Konuşma: Melis Behlil ve Yeşim Burul
Petrol’den Opera’ya, Halay’dan Halley’e
18 Kasım Çarşamba, 19.00
SALT Beyoğlu, Açık Sinema


Açık Radyo’da “Sinefil” programını hazırlayıp sunan Melis Behlil ve Yeşim Burul, 1980’lerdeki Eurovision şarkı yarışmalarında Türkiye’yi temsil eden şarkıcılar ile şarkı, kostüm, performans ve videoları üzerinden bir temsil okuması yapacak. Avrupalılık kavramıyla süregelen çetrefilli ilişkimizin izlerini sürecek olan konuşmacılar, Türkiye’nin Eurovision’la yollarının nasıl ayrıldığını tartışacak.

0
2083
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage