03 EKİM, ÇARŞAMBA, 2018

Natama 20. Sayısında Oldukça Kalabalık

Beş yıldır yayın hayatını sürdüren ve 20. sayısına ulaşan şiir ve eleştiri dergisi Natama, yine zengin içerikle ve ilk defa 38 ismin katkısıyla yayımlandı.

“İmge nedir? Metafor nedir?” sorularıyla başlayan tartışmaya Adem. Maksatsız., Saffet Murat Tura, Mert Can Aksoy ve İbrahim Şah katılırken Davut Yücel Efe Murad’ın “Fâtih ve 1953” kitabını, Ali Erbil Mehmet Öztek’in “Selectra Pavyon” şiirini, İlker Şaguj Özgür Göreçki üzerine yazısının ikinci ve son bölümünü yazdı. Beat kuşağının önemli isimlerinden Robert Creeley’ye ayrılan sayfalarda bir genel tanıtımın, kendi şiir yaklaşımını kağıda döktüğü iki makalesinin ve şiirlerinden örneklerin çevirileriyle, onun üzerine çalışmış beş akademisyen/ yazarla, M. Barış Gümüşbaş, Edward Foster, Marie Weinel, David Landrey ve Özge Özbek’le yapılan söyleşi yer alıyor.

Bu sayıda yer alan şairler Canan Yıldırım, Gün Ayhan Utkan, Davut Yücel, Abilmuhsin Özsönmez, Nur Alan, Betül Tarıman, Burcu Dikici, Ahmet İnam, Tan Babür, Robert Creeley, Sinan Praksis, Mert Can Aksoy, Sami Gobal, Emrah Akbudak, A. Emre Cengiz, Coşkan Tugay Göksu, Dolunay Aker, Elif Sofya, Umut Çiftlik, Emre Erdoğan, Muhammed Yakupi, A. H. Sahabi, Zeliha Cenkci, Alper Öz ve İlkin Beste Çırak oldu. Sena Başöz, “Hafiflemeye Dair” başlığı altında sergi sayfaları hazırladı. Murat Belge’nin Şairaneden Şiirsele adlı kitabına dair yazılanlar hakkındaki düşüncelerini paylaştığı bir söyleşi yer alıyor. Derginin son sayfalarında ise Melih Özel Ubıh, Canan Gezici ve Yavuz Türk’ün; Emrah Akbudak, Seyyidhan Kömürcü’nün; Alper Öz, Mikâil Söylemez’in; Enis Akın ise Ayşegül Tözeren’in kitaplarını değerlendirdi.

Görsel: Evelyn Bencicova

0
1648
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage