22 EYLÜL, CUMA, 2017

Murakami’den Bir Öykü Kitabı: Fırın Saldırısı

Haruki Murakami’nin Uyku ve Tuhaf Kütüphane’den sonra yine çizimlerini Kat Menschic’in yaptığı bir öykü kitabı Fırın Saldırısı, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

İki parçadan oluşan kitapta bir ismi olmayan kahramanımız ve arkadaşı, korkunç bir açlık çekmektedir. Birlikte bir fırına saldırmaya karar verirler. Bıçaklarını alıp yola çıkarlar. Fırına gidince fırın sahibine niyetlerini açık açık söylerler: paraları yoktur ve ekmek çalmaya gelmişlerdir. Fırın sahibi onlara başka bir teklif sunar. Eğer kendisinin dinlemekte olduğu Wagner albümü onunla birlikte sonuna kadar dinlerlerse istedikleri kadar ekmek verecektir onlara. Dinlerler, karınlarını doyururlar ve giderler.

​Aradan yıllar geçmiş kahramanımız evlenmiştir. İki haftalık evlidir. Gecenin bir yarısı karısıyla birlikte büyük bir açlık duyarak uyanırlar. Karısının hayatında yaşamadığı bir açlıktır bu. Ve evde bira ve soğan dışında yiyecek bir şey yoktur. Bu açlık kahramanımıza geçmişte arkadaşıyla yaşadığı açlığı ve fırın saldırısını hatırlatır. Karısına bu hikâyeyi anlatır. Karısı o saldırının tamamlanmamış olarak kalması sonucu bugün böyle anlaşılmaz bir açlık çektiklerini söyler. Yapılacak tek bir şey vardır: yeniden bir fırına saldırmak!

0
3075
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage