18 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2018

Modern Bir Klasik: Saflık

Çağdaş Amerikan edebiyatının en önemli temsilcilerinden ödüllü yazar Jonathan Franzen’ın “büyük roman” geleneğine bağlı kalarak kaleme aldığı Saflık adlı romanı Emrah Serden çevirisiyle Sel Yayıncılık etiketiyle yayımlandı.

Düzeltmeler ve Özgürlük’ün ardından başarılı olay örgüsü, derinlikli karakterleri ve sorgulatan bakış açısıyla Saflık da etkileyici bir modern klasik özelliği taşıyor.

​Bir anne ve kızın “tuhaf” ilişkisiyle başlayan olayların üzerindeki perde kalktıkça sınırları aşan ve yıllara uzanan girift bir ilişkiler sarmalı açığa çıkıyor. Tatminsiz bir aşk yoldan çıkmaya, bir sırrın ağırlığı kontrolü kaybetmeye, intikamın çürütücü hazzı ise yeni krizlere yol açarken doğru ve yanlış, iyi ve kötü, haklı ve haksız arasındaki çizgiler bulanıklaşıyor. Dünyadaki tüm dengelerin değiştiği, Doğu Almanya’nın ilkel fişleme yöntemlerinin yerini dijital casusluğa bıraktığı, yıkılan duvarların doyumsuzluk da dahil yeni sınırlar inşa ettiği uzun bir kesitte, değişmeyen nadir olgulardan birini; aile kurumunun çöküşünü de incelikle örüyor Franzen.

0
1607
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage