22 KASIM, ÇARŞAMBA, 2017

Mix Festival’e Gitmek İçin 15 Sebep

Geçtiğimiz yıl ilk defa gerçekleşen ve müzikseverlere seslerarası bir deneyim sunarak, yepyeni bir festival deneyimi yaşatan MIX Festival’in ikincisi, 15-16 Aralık tarihlerinde Zorlu PSM’de düzenlenecek. Dünyanın farklı yerlerinden, her biri kendi alanında kıymetli sanatçılar ile yine kendi alanında farklı tarzları ile yer edinmiş yerli sanatçıları ağırlayacak festivale gitmek için 15 sebebi sıraladık. 


-Dünyanın gördüğün en havalı organizasyonlardan biri olan 2012 Londra Olimpiyatları’nı muhteşem performansıyla kapatan Fatboy Slim’in ömürlük hit’lerini peşi sıra dinlemek. Çeyrek asırdan fazla süredir kulaklarımızda olan bir efsaneyi, en iyi hissettiği yerde, kabinin arkasında görmek.


-45 yıldan fazladır müzik sahnemizin vazgeçilmezi olan, ünü topraklarımızdan fersah fersah uzağa gitmeyi başarmış Selda Bağcan ile Yaz Gazeteci şarkısına eşlik etmek.


- Müzik tarzlarından ötürü Pendulum ve The Prodigy’nin varisi olarak görülen Modestep’in enerji patlaması yaşatacak performansında yerini almak.


- Sesler arasında bir deneyimden, kıtalar arasına bir yolculuğa geçiş yapmak; African Blues’un atası Ali Farka Toure Band ve Tinariwen grubunun kurucularından oluşan Terekaft ile Afrika’nın müzik hazinesini keşfetmek.


- Almanya’dan akrabaların getirdiği hediyelik eşya gibi müzik sahnemizde özel bir yer edinen Kabus Kerim ile 70’lere funk arşivinde kaybolmak.


- İngiltere hip-hop sahnesinin tozunu yutmuş Donae’o ile Londra sokaklarında turlamak.


- Bu yıl Radiohead’in tüm Amerika konserlerinin açılışını yapan İsrail merkezli Dudu Tassa & The Kuwaitis topluluğu ile kültürlerarası geçiş yaşamak.


- Soul, caz ve funk’ı en iyi harmanlayan gruplardan biri olan Electro Deluxe ile müziğin farklı türleri arasında dolaşmak ve tam anlamıyla Electro Deluxe bir coşkuyla savrulmak.


- Tekno hanedanlığında hatırı sayılır bir yer edinmiş ve bu alanda guru olmayı başarmış Ferhat Albayrak ve techno, house türleriyle müzik dünyasında kaliteli bir reputasyon sağlamış İskoçyalı Slam’in dans garantili setine konuk olmak.


- Synth-disco türündeki müzikleriyle ülke sınırlarının ötesine geçen Jakuzi’nin oluşturduğu 80’li yıllara ait atmosferiyle müzik dinlemek.


- 90’lı yılların ortasından bugüne, her dönem elektronik müzikseverleri dans ettirmeyi başaran Mabbas’ın “Sad Techno” konseptli seti ile unutulmaz bir hatıra kazanmak.


- Rusya çıkışlı Motorama ile şehrin ara sokaklarında dinlenen post-punk ile aynı sahneyi paylaşmak.


- 80’li yıllardan bu yana Britanya topraklarının el üstünde tutulan sayılı indie-rock gruplardan biri olan The Wedding Present ile hem nostaljiyi hem de bugünü birlikte yaşamak.


- Elektronik müziğin Fransa’daki başarılı temsilcilerinden biri olan Jacques, etrafındaki tüm objeleri müziğine dahil edeceği sıra dışı performansını dinlemek.


- Unutulmaz konserlerin yanı sıra plak pazarı, bit pazarı, atölyeler ve sessiz parti ile keyifleri katlamak.


MIX Festival’in biletleri ve fiyat bilgisine, www.zorlupsm.com , www.biletix.com ve Zorlu PSM ana gişesinden ulaşılabiliyor.

0
1591
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage