18 ARALIK, SALI, 2018

Mimari Bakış Açısı Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat mimarlık ofislerini ağırladığı yeni bir sergiyle karşımıza çıkıyor. Mimarlık dünyasının önemli temsilcilerinden Tabanlıoğlu Architects ve Mimarlar + Han Tümertekin ofislerini “Öte/de/ki Mimarlık” adlı sergiyle, 28 Kasım-5 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Mimarlık ofislerinin dünyasına adım atacağımız serginin küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, danışmanlığını ise Luca Molinari üstleniyor.

Proje mimarlık ve tasarım alanındaki yaklaşımlarını, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşen kültür ve sanat etkinliklerinde temsil eden Tabanlıoğlu Mimarlık ve Mimarlar + Han Tümertekin ofisleri ve sanatın birçok farklı alanında uluslararası projelere yer veren AKBANK SANAT iş birliğiyle gerçekleştiriyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın Dakar Kongre Merkezi, Bodrum Havalimanı, Bodrum Loft, Atatürk Kültür Merkezi, Beyazıt Kütüphanesi, Baksı Kadın İstihdam Merkezi, Lusail Benchmark, Balhambar Kitaplık-Cafe ve New York’tan konut projeleri anlatıları sergide yer alıyor. Mimarlar + Han Tümertekin’in Strazburg’taki T.C Misyon Binaları, 2004 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanan B2 Evi, Uluanbataar Türk Konsolosluğu, Santral Enerji Müzesi, Çimtaş, Shibuya Dostluk Anıtı, Bomontiada, Santral Enerji Müzesi ve Arnavutköy Mescidi projeleri anlatıları sergiye dahil oluyor.

4 Ocak tarihinde küratör Hasan Bülent Kahraman, sergi danışmanı Luca Molinari ve eserleri sergilenen Han Tümertekin, Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu’nun katılımıyla bir söyleşi düzenlenecek. Söyleşi, mimari projelerde yaratım süreci, yer, mekân, kimlik, bellek ve aidiyet konularına odaklanacak. Akbank Sanat’ın Youtube kanalından sergi hakkındaki röportajlar ve konuşmalar izlenebilir.

0
3951
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage