17 NİSAN, SALI, 2018

Meriç Demiray’dan “Kırmızı Bir Ölüm”

Başarılı senaryolar kaleme alan, bir öykü kitabı da bulunan senarist ve yazar Meriç Demiray’ın ilk romanı Kırmızı Bir Ölüm, hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Demiray, İstanbul’dan başlayan Ege kıyıları boyunca devam eden bir yolculuğa çıkartıyor okurunu. Her durakta tanıştığı her insan, kitabın kahramanı Kahraman’a yepyeni deneyimler kazandırır ve onu kendisinin bile bilmediği geçmişine doğru götürür.

​Kahraman Odabaş, kırk yaşında, hayata ve ilişkilere dair ümitlerini kaybetmiş, günübirlik yaşayan bir dizi oyuncusudur. Sonu hüsranla sonuçlanan evliliğinden küçük bir oğlu olan Kahraman eskisi gibi rağbet görmemekte, yeni oyunculuk teklifleri alamamaktadır. Hoşlandığı bir kadınla geçirdiği gecenin sonunda kadının eski kocası aniden eve gelince, çareyi balkondan atlayıp kaçmakta bulur. Yolda duran bir bisiklete biner ve pedallara bir kez asılınca artık kendini durduramaz. Çocukluğundan beri bisiklete binmemiş olan Kahraman başlarda zorlansa da, ilerledikçe arındığını hissederek hızlanır, hızlanır.

0
1600
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage