09 EKİM, SALI, 2018

:mentalKLINIK Aynı Anda Üç Ayrı Ülkede

:mentalKLINIK sanatçı ikilisi Yasemin Baydar ve Birol Demir’in eserleri Brüksel, Viyana ve Belgrad’ta eş zamanlı açılan üç ayrı sergide yer alacak. Deneysel yaklaşımla heykeller üreten ikili, eserleriyle günlük yaşamlarımızı tanımlayan görünmez politikalar ve hızlandırılmış kapitalist düzene göndermeler yapıyor.

7 Eylül’de açılan ve 8 Aralık’a kadar Brüksel’de Galerie Valerie Bach’da sanatseverleri ağırlayacak olan “Obnoxiously Happy”, Jerome Sans küratörlüğünde :mentalKLINIKin 15 yıllık faaliyetlerinin seçkisini sunuyor.

13 Eylül- 1 Aralık tarihleri arasında Belgrad Eugster Gallery’de görülebilecek sergilerinde ise sanatçılar hiper tüketim tarafından tetiklenen ve hiper nesneler tarafından yönetilen bir dünyanın geleceğine dair spekülatif bir yaklaşım sunuyorlar. :mentalKLINIK’in Belgrad’taki ilk kişisel sergisi “Catastrophically Gorgeous”, Yasmina Reggad küratörlüğünde gerçekleşiyor.

Viyana’daki karma sergi “Thirtieth Year” ise Krinzinger Projekte’de 25 Ekim’e kadar devam edecek. Sergi, savaş sonrası yıllarda Avusturyalı şair ve Viyana kültürünün önde gelen kadın kahramanı Ingeborg Bachmann tarafından yazılmış bir kısa öykü koleksiyonuna dayanıyor. Küratörlüğünü Jerome Sans’ın üstlendiği sergide :mentalKLINIK’in yanı sıra Monica Bonvincini, Mircea Cantor, Leandro Erlich, Gregor Hildebrandt ve Mika Rottenberg gibi önemli isimler yer alıyor.

0
1489
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage