12 MART, PAZARTESİ, 2018

Maya Angelou'dan Benim Adımla Toplanın

Maya Angelou’nun otobiyografik romanlarının ilk halkası Kafesteki Kuş Neden ŞakırBilirim’in ardından Benim Adımla Toplanın da Everest Yayınları’nın Modern Klasikler serisinde yayımlandı.

Doğacan Dilcun Doğan'ın dilimize çevirdiği Benim Adımla Toplanın, genç bir kadının dünyayı ve kendini keşfetmesinin hikâyesi. Angelou, zorluklarla dolu geçmişini umut, mizah ve şefkatle anımsıyor ve yolunu bir kez olsun şaşırmış herkes için ilham verici bir roman sunuyor.

​Maya Angelou, hayata yenik başlar: Henüz on yedi yaşındadır, zencidir, kadındır ve bekâr bir annedir. Üstelik, parası ve hayatta ne yapmak istediğine dair hiçbir fikri yoktur. Bebeğine bakabilmek için kötü restoranlarda aşçılık yapar, orduya yazılmayı düşünür, gece kulüplerinde dans eder, uyuşturucu kullanır, hatta bir genelevde bile çalışır. Sık sık âşık olur, beyaz atlı prensin onu kurtaracağına dair hayaller kurar, oysa hayatın gerçekleri bambaşkadır. Genç Maya, bütün engellere rağmen asla boyun eğmez ve kendini aramaktan vazgeçmez.

0
1762
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle