11 TEMMUZ, SALI, 2017

Mavi Gezegenden Çocuklara Yeni Bir Arkadaş: Pupi

María Menéndez-Ponte’nin yazdığı, Javier Andrada’nın resimlediği küçük mavi bir gezegenden gelen Pupi’nin maceralarının anlatıldığı serinin iki kitabı, Pupi ve Kovboy Macerası ile Pupi ve Hayaletler, hep kitap etiketiyle yayımlandı.

6 yaş ve üzeri tüm çocuklara hitap eden serinin başkahramanı Pupi, Azuloid isimli küçük mavi bir gezegenden gelen mavi renkli, iki antenli ve karnında bir düğmesi olan biridir. Başka gezegenleri merak eden Pupi’nin gemisi dünyada bir okulun bahçesine düşer. Arkadaşlarını böyle edinir.

Pupi ve Kovboy Macerası’nda Pupi, Naçete, Rozi ve ikizler, Koke’nin evine oynamaya giderler. Koke’nin ailesi ona ne isterse almıştır ve bir sürü oyuncağı vardır. Ama çocuklar, hiçbir oyuncakla diledikleri gibi oynayamaz. Çünkü Koke çok şımarık bir çocuktur. Paylaşmayı hiç bilmez, neyse ki ilerleyen saatlerde Koke hatasını anlar ve işler tatlıya bağlanır.

Pupi ve Hayaletler’de ise Pupi, arkadaşı Naçete’de yatıya kalır, uyku vakti gelince Naçete’nin annesi ikisini yataklarına yatırır, ışığı söndürür ama çocukların uykusu gelmez. Türlü türlü oyunlar oynarlar. Her seferinde Naçete’nin annesi gelir, gürültü yapmamalarını söyler. Çocuklar da her seferinde, “Biz yapmadık, hayaletler yaptı” derler. Sonunda korkup bağrışmaya başlarlar. Naçete ve Pupi, “Bu sefer hayalet gerçekten geldi” derler. Naçete’nin annesi, onlara “yalancı çoban” masalını anlatır.

0
1642
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage