20 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2016

Masalsı Öğelerle Bezeli Dokunaklı Bir Roman

Uluslararası alanda çoksatanlarda yer alan Çizgili Pijamalı Çocuk kitabının yazarı John Boyne’un, 11-14 yaş grubuna hitap eden masalsı öğelerle bezeli dokunaklı romanı Ormanın Kalbindeki Çocuk, Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Pinokyo’ya ve ustası Gepetto’ya saygı duruşunda bulunan Ormanın Kalbindeki Çocuk, gerçeküstü sürprizlerle donatılmış büyülü bir evrene açılıyor. Hikayenin kahramanı sekiz yaşındaki Nuh, sorunlarından uzaklaşarak kaçabileceğini düşünür ve yaşadığı ürkütücü gerçekler nedeniyle birgün gün her şeyi arkasına bırakarak gizlice evini terk eder. Nuh, yürüyerek birkaç köyü geçer sonra olağanüstü özelliklere sahip bir ağaçla karşılaşır. Nuh buranın bir oyuncakçı dükkânı olduğunu keşfeder ve bir anda kendini kuklalarla çevrili bir dünyada bulur. Konuşan bir saatin, katlar ve odalar arası koşuşturan bir kapının, sürekli hareket halindeki döşemelerin göze çarptığı bu tuhaf yer aynı zamanda yaşlı bir oyuncak ustasının da evidir. Nuh, burada yaşayan ustayla kısa sürede arkadaş olur. Küçük çocuğun merakla kapağını açtığı bir kutunun içinden çıkan kuklalar, yaşlı adama unutmaya yüz tuttuğu birçok ilginç hikâyeyi anımsatır.

Daha önce Nuh Arpasuyu Evden Kaçıyor adıyla yayımlanan ve üç ayrı baskı yapan kitap bu kez gözden geçirilmiş yeni baskısıyla okuyucuya sunuldu.
Ormanın Kalbindeki Çocuk
John Boyne
Çev.: Zarife Biliz
Tudem Yayınları
18 TL

0
2985
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage