15 KASIM, PERŞEMBE, 2018

Margaret Atwood’un “Kalp Gidince”si Türkçede

Margaret Atwood’un baskıcı ve kısıtlayıcı bir yaşam sisteminde “kalp sevmeyi unutur mu?” sorusunun peşinden gittiği romanı Kalp Gidince, Sıla Okur’un çevirisiyle Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Damızlık Kızın Öyküsü, Nam-ı Diğer Grace, Kör Suikastçi gibi tüm dünyada ses getiren eserlerin yazarı yine okurunu tahammülü zor bir sistemin içine davet ediyor.

​ABD’deki ekonomik krizde işsiz ve evsiz kalıp arabalarında yaşamaya çalışan Chairmaine ve Stan kendilerine yeni bir yaşam vaat eden Pozitron Projesi’nin ilanını görürler. Çevresi duvarlarla çevrili bu yeni yaşama katılan herkes, yılın bir ayını dış dünyada, Consilience’te, güzel bir hayat sürerek; bir ayını da Pozitron’da mahkûm olarak geçirmektedirler. İnternetin, dış dünyayla bağlantının olmadığı Pozitron’da ancak yönetimin izin verdiği dergi ve gazeteler okunabilmektedir. George Orwell’in 1984’ünün hüküm sürdüğü Pozitron’da en önemli projelerden biri insan beynindeki sevgi anlayışını yok edip insanlara sevmeyi değil boyun eğmeyi öğretmektir.

0
1377
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage