24 ŞUBAT, CUMA, 2017

Margaret Atwood’un Başyapıtları Yayımlandı!

Doğan Kitap, Margaret Atwood’un başyapıt niteliğindeki kitapları Damızlık Kızın Öyküsü ve Kör Suikastçı kitaplarını yayımladı.

Atwood’un feminist distopyası Damızlık Kızın Öyküsü, gelecekteki bir paranoyayı değil, yaşadığımız gerçeğin ta kendisini anlatıyor. Kitapta erkek egemen bir oligarşinin egemenliğindeki gelecek, bir çevre felaketinden sonraki dünyayı anlatılır. Bu dünyada ABD, otokratik bir yönetime dönüşür. Bu ülkede tüm hakları ellerinden alınan kadınlar, işlevlerine göre gruplara ayrılmıştır. Gayri-Kadın adı verilenler kolonilere gönderilmiş, üreme yeteneğine sahip olan az sayıdaki kadın ise Damızlık Kız olarak komutanların emrine verilmiştir. Üreme kabiliyeti, kadının sahip olduğu tek ayrıcalıktır. Kadın bu kabiliyeti sayesinde ayakta kalabilecektir ama kadın bedenine arzu ve haz yasaklanmıştır. Kitap son seçimlerden sonra ABD’de kitap raflarında öne çıkan distopyalardan biri oldu.

Atwood, 2000 yılında Booker Ödülü’ne layık görülen Kör Suikastçı’da intihar, aşk, ölüm, ihanet sarmalında bir aile öyküsü anlatıyor.

Kitap, roman içinde roman tekniğiyle geçmişe ve geleceğe odaklanıyor. Yirminci yüzyılın başında savaşın, krizlerin ve ihanetin yıktığı Iris ve Laura Chase adlı kız kardeşlerin trajedisini anlatırken, Laura Chase’in ölümünden sonra yayımlanan distopik romanıyla geleceği anlatıyor.

0
2149
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage