27 NİSAN, CUMA, 2018
Mardin Bienali Kapsamında Bilsart’tan İki Yeni Çalışma

Senem Gökçe Oğultekin - Dun(Ev) sanatçı izniyle


Mardin Bienali Kapsamında Bilsart’tan İki Yeni Çalışma

Bilsart, 4. Uluslararası Mardin Bienali ile iş birliği içindeki sergi programı kapsamında, bienal sanatçılarından John Gerrard ve Senem Gökçe Oğultekin’in işlerine ev sahipliği yapacak.

John Gerrard’ın, Flag (Nile) isimli çalışması 4 -17 Mayıs tarihleri arasında görülebilecek. Gerrard bu çalışmasında Kahire yakınlarındaki Nil Nehri'nin bir bölümünü gösteriyor. Sanatçı, sahnenin merkezinde, bir benzin sızıntısı görüntüsü oluşturarak canlı bir prizmatik alan yaratmak için zamanın değişimine bağlı olarak ışığı doğru ve keskin bir şekilde kırıyor ve böylece zaman içerisinde durmadan değişen bir şekil ortaya çıkarıyor. Bakış açısı bu formu çevrelerken iş gece ve gündüzün 365 günlük güneş döngüsünün sonucu ortaya çıkıyor. Dalgaların yumuşak şekilde salınımı, bu sahneye hayat veriyor ve işin ismine kaynak oluyor.

​Senem Gökçe Oğultekin’in Dun(Ev) isimli çalışması ise, 22 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında görülebilecek. Senem Gökçe Oğultekin'in açılışını 4. Uluslararası Mardin Bienali’nde yapan bu filmi, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Ani tarihi kentinin (10. yy) kalıntıları arasında çekildi. Film, biri Türkiyeli, diğeri Ermeni iki dansçının bedenleri üzerinden sınırın iki tarafındaki toprağın karşılaşması ve kendisini ifade etmesinin şiirsel öyküsünden oluşuyor. Film, görme duyusunun hakimiyeti hafifletilip de diğer duyulara alan tanındığında; cinsiyet, milliyet, ırk, stil, ideoloji gibi kimliksel tanımların ötesine geçip nefes alan, üşüyen, terleyen bir beden olarak var olunduğu fikrinden yola çıkıyor.

Kapak Görsel: Flag Nile - 2017 - JohnGerrard (sanatçı izniyle)

0
1295
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage