03 NİSAN, ÇARŞAMBA, 2019

Mahir Ünsal Eriş’ten İki Yeni Öykü Kitabı

Mahir Ünsal Eriş’in altı yıl aradan sonra okuru karşısına çıktığı iki yeni öykü kitabı Sarıyaz ve Kara Yarısı, Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Eriş, birbiri çevresinde dönen sekiz öyküden oluşan Sarıyaz’da, küçük bir kıyı şehrindeki sıradan insanların dünyalarına giriyor. Onların aşklarına, hüsranlarına, isyanlarına, hezeyanlarına, kalp yaralarına ve her şeye rağmen hayata tutunma çabalarına tercüman oluyor.

Kara Yarısı’nda ise, yaşadıkları yerlerin küçük dünyalarına, aşamadıkları içsel sınırlara yahut muhitin kalıplarına hapsolanları ele alıyor. Kimi öykülerde kasabaların dar sokaklarında gezip tutucu, küçük, hiçbir gelecek vaat etmeyen yerlere sıkışıp çırpınanları resmediyor.

“Şimdilerde o günleri ananlar hep “Sarıyaz” diyorlar adına. Haziranın gevreyen toprak üstünde buram buram tüttüğü son demlerinde, topu topu on iki günlük bir zamandı oysa. Ama bütün bir mevsim, yıllar boyu hatırlanacak kadar yüklü geçmişti. Tarihe “Sarıyaz” diye düşüldü o günler.

“Burada bir sokak var. Uzun, ağaçsız ve derin derin uyuyan arabalarla dolu karanlık bir sokak. Birazdan gün, süt mavi örtüsünü sokağın üzerine serecek, evler ağaracak. Gün, köşeden sokağa girecek. Sahiplerini bekleyen atlar gibi sıra sıra dizili arabalar bir bir uyanacak, silkelenip yollara düşecek. Bugün bir cenaze kalkacak bu sokaktan.”

Görsel: David Esquivel

0
1385
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage