18 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2018

Livaneli’den İstanbul’un “Gölgeler”ine Saygı Duruşu

Zülfü Livaneli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ten Sabahattin Ali’ye, Attila İlhan’dan Yaşar Kemal’e, Nazım Hikmet’ten, Orhan Veli’ye tarihimizin en önemli şair, yazar ve düşünürlerini bir araya getirdiği kitabı Gölgeler, Doğan Kitap etiketiyle yayımlandı.

Edebiyat tarihinin gizli kalan eserlerinin, bilinmeyen müstearlarının, yani takma isimlerinin gün yüzüne çıktığı bu uzun öykü, Aykut Aydoğdu’nun çizimleriyle canlandı.

​“Karanlığın bütün gölgeleri yuttuğu bir İstanbul akşamı. Bütün sesler susmuş. Yalnızca gelip geçenlerin görmediği, duymadığı Gölgeler’in sesleri yankılanıyor Konstantiniyye Oteli’nin açılış gecesinde Sultanahmet Meydanı’nda. Fatih Sultan Mehmed, Mustafa Kemal Atatürk, Halide Edip Adıvar, Reşat Nuri Güntekin, Nâzım Hikmet, Yahya Kemal, Orhan Veli, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Ece Ayhan, Cemal Süreya, Sabahattin Ali, Kemal Tahir, Attilâ İlhan’ın gölgeleri, aralarına son anda katılan Ülkü Tamer’in gölgesiyle birlikte bir İstanbul gecesinde koyu bir sohbete girişiyorlar. Yıllar yılı müstear isimlerle yazdıkları kendi metinlerini okuyorlar.”

Fotoğraf: Ebru Ceylan (Kaynak: http://cevsanat.com/​)

0
2065
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage