21 TEMMUZ, CUMARTESİ, 2018

Lance Armstrong’un Düşüşü

Gazeteci Juliet Macur'un kaybetmemek için spor tarihinin en büyük organize suç organizasyonunu kurmayı göze almış bir sporcu olan Lance Armstrong’un gerçek hikâyesini anlattığı Tekerlekli Yalan: Lance Armstrong'un Düşüşü, Algan Sezgintüredi’nin çevirisiyle Domingo Yayınevi tarafından yayımlandı.

Macur, Armstrong’un skandal sonrasında görüşmeyi kabul ettiği nadir kişilerden biri. Lakin öyküyü sadece Armstrong’tan değil, ailesinden yakın arkadaşlarına, yetkililerden sponsorlara, rakiplerinden takım arkadaşlarına, bu büyük yalanın parçası olmuş yüzü aşkın isimle görüşerek dinliyor. Sonuç olarak doymak bilmez bir hırsa sahip bir adamın kimi yerde acıklı kimi yerde gülünç kimi yerdeyse nefret uyandırıcı, yalanlarla örülü hikâyesi çıkıyor.

​Ünü bisiklet sporunun ötesine geçmiş bir bisikletçinin, yetkilileri, gazetecileri ve hayranlarını yıllarca nasıl kandırdığını, imajını korumak için nasıl insanları kullanarak –bazen onların hayatı pahasına– etrafına bir duvar ördüğünü ve “Armstrong Sistemi” adıyla anılan, gelmiş geçmiş en karmaşık, en ayrıntılı doping programını nasıl şeytani bir ustalıkla yarattığını ve uygulattığını bir bir ortaya koyuyor.

0
1986
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage