04 ARALIK, SALI, 2018

Kurtlarla Koşan Kadınlar Okumaları

Şubat 2016’dan bu yana Nazlı Gürlek’in devam ettirdiği “Kurtlarla Koşan Kadınlar Okumaları”, ilk kez HumanArt işbirliğiyle Zorlu PSM’ye taşınıyor.

Küratör ve moderatörlüğünü Nazlı Gürlek’in yapacağı, Sıla Topçam’ın anlatıcı, Funda Battle’ın yorumlayıcı olacağı etkinlikte yazar ve psikanalist Clarissa Pinkola Estes’in Kurtlarla Koşan Kadınlar: Vahşi Kadın Arketipine Dair Mit ve Öyküler kitabında yer alan “Kırmızı Ayakkabılar” ve “Bilge Vasalisa” isimli iki öykü okunacak ve yorumlanacak. Anlatım ve yorumları, salonda söz almayı dileyen herkesin katılımına açık bir sohbet seansı izleyecek.

Estes, kitabında, her kadının içinde doğru içgüdüler, tutkulu bir yaratıcılık ve zamansız bir bilgeliğin birleşiminden oluşan sınırsız bir güç olduğunu söyler. “Vahşi Kadın” olarak tanımlanan bu güç, kadınların doğuştan gelen en temel ve özgün doğasıdır. Keskin bir duyarlılık, oyuncu bir ruh, yoğun bir kendini adama kapasitesi gibi, kurtlar ve kadınlar arasındaki ortak bir takım karakteristiklerle özetlenen bu doğa, toplum içinde sürekli olarak avlanır, sindirilir ve değersiz görülür. Yazarın 1971 yılında başlayıp yirmi yılı aşkın bir sürede tamamladığı kitap, doğayla bağını koparmamış ve seçimlerini yaparken duygularını temel alan bir kadına geri dönüş için somut yöntem ve öğretiler içeriyor. Kitap, 18 dile çevrildi ve New York Times’ın en çok satanlar listesinde 145 hafta boyunca yer aldı.

​“Kurtlarla Koşan Kadınlar Okumaları” etkinliği, 22 Aralık Cumartesi, 19.00-22.00 saatleri arasında Zorlu PSM’de düzenlenecek. Katılım herkese açık olacak. 

0
4635
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage