16 MART, PERŞEMBE, 2017

Kitaba Dönüşmek XIV: Sanatın Suç Ortakları

Robinson Crusoe 389 ve SALT’ın ev sahipliğinde düzenlenen Kitaba Dönüşmek isimli söyleşi serisinin bu kez konusu “Sanatın Suç Ortakları.”

Emre Zeytinoğlu, yeni basımı Belge Yayınları tarafından yapılan Sanatın Suç Ortakları isimli kitabıyla sanatın pratikle olan ilişkisini ele alacak. Adorno’dan Eagleton’a uzanan, sanatın ancak kendi dışında kalan durumlarla bir bağlatı ortaya koyabildiği, o durumlara kılcal bir samar aracılığıyla işlev kazanabildiği meselesi söyleşinin ana teması. Söyleşide Zeytinoğlu bu suç ortaklığı üzerinde durarak, durumu anlatmayı hedefliyor. Söyleşi 17 Mart Cuma, saat 18.30’da Salt Galata’da gerçekleşecek.

“''Sanat ancak, kendi muhalefet ettiği şeyle nasıl derinden derine uzlaştığının farkına varırsa otantik ['hakiki'] olabilir.''

Çünkü sanat, kendisini doğrudan doğruya yaratan etkenlere karşı bir eleştiriye giriştiğinde, başkaldırdığı durumla ''suç ortaklığı''nı paylaşmaktadır (sanatın iç-karşıtlığa zorlanması).

Bu yüzden Adorno’nun da vurguladığı gibi, en yüce sanat yapıtında bile o sanat yapıtının başka türlü olması gerektiği üzerine bir ipucu vardır.”

0
1361
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage